Експерт пояснив, чи чекати удару по техніці РФ на Красній площі / фото wikimedia.org

Військовий аналітик Дмитро Снєгирьов заявив, що завдання ударів по місцях скупчення російської військової техніки вигідно Україні незалежно від того, чи залучена ця техніка до проведення парадів, чи це військовий об’єкт. Крім того, цей процес не прив’язаний до так званих "сакральних дат". 

"Я нагадаю, є призовий фонд – 20 млн гривень, якщо український безпілотник або вразить військову техніку на момент параду на Красній площі, або сяде на Красну площу. Я не виключаю, що в української сторони знайдуться послідовники Матіаса Руста, тим паче, що вони вмотивовані не тільки патріотичними переконаннями, а й матеріально", – зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Снєгирьов також нагадав, що лише протягом останнього тижня в Московській області виявили три безпілотники, один з яких був оснащений 17 кг вибухівки. Це свідчить про те, що російська ППО фактично є "колосом на глиняних ногах".

Відео дня

"Вона не в змозі захистити не тільки райони Бєлгородської, Брянської, Курської областей, прикордонних територій, а й тилових районів, причому місць зосередження військових об’єктів. Можливість завдання такого удару технічно більш ніж реальна", – каже аналітик.

Він також не виключив ймовірність ударів по Красній площі на 9 травня.

"Ба більше, я думаю, що 9 травня стане днем українських перемог, до того ж ітиметься про завдання можливих ударів не тільки по території безпосередньо Москви, а й по інших місцях, зосередження військової техніки й, відповідно, військових об’єктів. Ми маємо чітко розуміти, що українська сторона має змінювати саму психологію – від ролі жертви, яка очікує можливих провокацій від російської сторони на 9 травня, ми маємо переходити до ролі країни, яка продукує певні настрої вже безпосередньо на території Російської Федерації. Ці настрої – це паніка і невпевненість. Причому вони будуть засновані на абсолютній безпорадності російської ППО", – резюмував Снєгирьов.

"Паніки немає": як в РФ готуються до 9 травня

Через удари по російській території в низці російських регіонів скасували проведення парадів на 9 травня. Йдеться, зокрема, про Курську, Бєлгородську та Брянську області. Від парадів відмовилися в окупованому Криму, а також в Калузі, Рязані, Орлі, Саратові, Калінінградській області, Липецьку та низці інших міст РФ.

Водночас у Підмосковʼї вирішили виганяти поліцейських у поля зі зброєю, аби збивати дрони. Зазначається, що йдеться про поліцейських ППСП і дільничних, які повинні були в святковий день охороняти порядок при ході Безсмертного полку. 

Вас також можуть зацікавити новини: