Арестович розповів про результати саміту НАТО для Укріани / колаж УНІАН

Напередодні відбувся саміт НАТО, на якому були ухвалені радикальні рішення. Так, в Альянсі вирішили прийняти Україну, посилити допомогу, а також відмовитися від перемир'я з Росією. 

Як пояснив Олексій Арестович в ході розмови з російським правозахисником Марком Фейгіним на YouTube, результат заяв НАТО свідчить про те, що для України "життя прекрасне і дуже сумне для тих, хто з нами воює - зараз і в перспективі".

Зокрема, прозвучали чотири ключові тези:

  • Україна вступає до НАТО після закінчення війни;
  • підтримка України непохитна і буде розширена;
  • військова підтримка Швеції та Фінляндії (які ще не вступили в Альянс) гарантована;
  • ніколи не визнаємо незаконну анексію України, а Росія скоює ряд воєнних злочинів.

"У контексті це є гранично конкретною заявою. Поєднання, що не буде перемир'я і не буде переговорів заради перемир'я - це дуже гранично конкретний меседж. Переговори - це не тема взагалі", - каже Арестович.

Разом з тим, як зазначив Арестович, головний посил НАТО - це підтримка України з ключових питань: "починаючи з тактичних озброєнь і техніки для поля бою, для конкретних потреб, закінчуючи стратегічними заявами про в цілому захист української інфраструктури, і суперстратегічному питанні - вступ України в НАТО".

Україна і НАТО: що відомо

Як писав УНІАН, 29 листопада генсек НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, що Фінляндія і Швеція стануть членами НАТО найближчим часом і додав, що в Альянсі "дотримуються тієї ж думки з приводу членства України". 

Також раніше в НАТО заявляли, що допоможуть Україні захищатися від Росії "стільки, скільки буде потрібно".

Так само глави МЗС країн-членів НАТО за підсумками зустрічі в Бухаресті випустили заяву, в якій запевнили, що Альянс посилить підтримку України. 

Вас також можуть зацікавити новини: