Росія атакувала Харків дронами / фото t.me/dsns_telegram

Російські війська у ніч проти 1 серпня атакували Харків п'ятьма ударними дронами-камікадзе Shahed, заявив президент України Володимир Зеленський, посилаючись на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

"Ранок почався з важливих доповідей. Міністра Клименка - по ситуації і атакам по прикордонних областях і нічному удару дронами по Харкову. Ворог атакував Харків п'ятьма "Шахедами". Всі служби на місцях влучання, працюють", - зазначив він.

Крім того, Зеленському доповіли про завершення робіт із усунення наслідків обстрілів Кривого Рогу та Херсона.

Відео дня

Ще президент заслухав головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ситуації на фронті, командувачів Олександра Сирського та Олександра Тарнавського, а також командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука про деталі застосування ППО.

Була й закрита доповідь начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, повідомив Зеленський.

Удар по Харкову - що повідомлялося

Нагадаємо, за інформацією рятувальників, під час нічної атаки росіян у Харкові зафіксували три "прильоти" на території спорткомплексу в Шевченківському районі Харкова.

"Частково пошкоджено двоповерхову будівлю. Пожежі не було. Поранено одну людину, її стан перевіряють медики", - зазначили у ДСНС.

Ще один БПЛА влучив у триповерхову будівлю навчального закладу Салтівського району.

"Сталося часткове руйнування конструкцій 2-го, 3-го поверхів, перекриття та даху. Також виникла пожежа на площі близько 200 кв. м. У будівлі попередньо не було людей", - повідомили рятувальники.

Вас також можуть зацікавити новини: