На Бахмутському напрямку воїни ЗСУ не дають ворогу просунутися вперед / фото Генштаб ЗСУ

Військовий парамедик Саід Ісмагілов розповів про ситуацію під Бахмутом, а також заявив, що надавати медичну допомогу в холодну пору року складно.

"На Донеччині ворог використовує промерзлу землю та намагається атакувати наші позиції. Тому що по твердій землі впевненіше пересувається техніка. Використовуючи погоду, ворог намагається проводити атакувальні дії на Бахмутському напрямку. Посилились артилерійські обстріли. Ясна погода допомагає ворогу використовувати авіацію та безпілотники", - зазначив Ісмагілов для телеканалу "Еспресо".

Медик наголосив, що погода погана не лише для окупантів, а й для українських захисників.

Відео дня

"Мінусові температури завжди є проблемою для наших бійців. В окопах потрібно якось зігрітися та не змерзнути. Також військовим парамедикам важко по морозу швидко надавати медичну допомогу", - додав Ісмагілов.

Війна на Донбасі: ситуація поблизу Бахмута

За інформацією Олексія Арестовича, Кремль прагне захопити весь Донбас, щоб оголосити "перемогу" для свого зазомбованого населення. Саме тому армія РФ кинула на Бахмутський напрямок близько 40 БТГ.

Проте деякі експерти вважають, що Бахмут не є тактично важливим пунктом. Захоплення Бахмута дасть росіянам лише пропагандистську картинку.

У ЗСУ показали красиві фото, на якому воїни України з артилерії нищать ворога поблизу Бахмута.