Коваленко оцінив становище окупантів на Бахмутському напрямку / скріншот

Після того, як українські захисники звільнили Андріївку на Бахмутському напрямку, російські окупанти мають лише суїцидальні перспективи. Сили оборони продовжать тиснути на ворога на кількох напрямках. 

Як зазначив у ефірі "24 каналу" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, росіяни будуть намагатися відновити контратаки, проте, найімовірніше, їм доведеться відступити до траси 0513. 

Так, українські військові зможуть контролювати північний напрямок – до Кліщіївки, тиснути на південь – у районі Курдюмівки, просуватися на схід – до залізниці і траси 0513, де лежить село Одрадівка.

Відео дня

За словами експерта, траса 0513 – це логістична артерія, яка поєднує Бахмут і Горлівку Донецької області. Коли українські військові переріжуть цю дорогу, зможуть просуватися в напрямку Зайцевого.  

"Для росіян це велика загроза, тому вони намагатимуться дуже швидко відновлювати знекровлені підрозділи та контратакувати", – пояснив Коваленко, зазначивши, що росіянам навряд чи вдасться щось протиставити просуванню українських захисників. Найбільш імовірно, що ворог зазнаватиме великих втрат і відступатиме. 

Війна в Україні: важливі новини

У тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області знищено місце базування військової техніки російських загарбників. Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров зазначив, що "прильотів" у Токмаку стає дедалі більше. 

Крім того, як повідомив Генштаб ЗСУ, українська авіація потужно вдарила по окупантах. Вдалося уразити одразу три ворожих ЗРК "Бук"

Вас також можуть зацікавити новини: