Військовий розповів про бої на східному фронті / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Військовослужбовець Збройних сил України Євген Ієвлєв розповів про бої на східному фронті. Загалом ситуація надзвичайно динамічна, і хоча на різних ділянках обстановка різна, усе взаємоповʼязано. 

Як зазначив боєць в ефірі "24 каналу", після успіхів українських військ в районі Кліщіївки та Курдюмівки на Донеччині окупанти очікували наступ на сусідніх ділянках, внаслідок чого суттєво зросла кількість артилерійських обстрілів – ворог вів шквальний вогонь і вдень, і вночі.  

"Протрималося все тиждень-півтора. Потім днів 5-6 кожного дня інтенсивність зменшувалася. Ніяких спроб зав'язати стрілецькі бої взагалі не було. Чи пов'язано це з тим, що вони перекидають особовий склад на Південь – не знаю", – наголосив Ієвлєв.

Відео дня

Ієвлєв зазначив, що його підрозділ перебуває на смузі, яка тримається ще з 2014 року, і відстань різна – від 400 до 800 метрів, залежно від ділянки. Тут змінилося кілька підрозділів як українських сил, так і окупаційних військ. 

"За останні 2 роки тут все мінувалося настільки активно, що окупанти й самі не знають карту своїх мін. Тому й наступати вони тут нормально не можуть. Вчора вони з дронів кидали запалювальні боєприпаси за 100-150 метрів від нас, щоб запалити поля. Я не спеціаліст у саперній справі, але розумію, що від вогню не всі міни здетонують. Але загалом інтенсивність за останні 5-6 днів спала", – резюмував військовослужбовець ЗСУ.

Війна в Україні: актуальні новини

За добу, 30 вересня, українська авіація завдала 14 ударів по ворожих складах, місцях зосередження техніки та особового складу. Як відзвітував Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні, було уражено 6 зенітно-ракетних комплексів противника і 9 артзасобів. 

Тим часом Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. За добу відбулося понад 20 бойових зіткнень. Загалом обстановка на південному та східному фронтах залишається складною.

Вас також можуть зацікавити новини: