Тривають жорстокі бої за Бахмут / libkos

Путін дав наказ до контрнаступу ЗСУ захопити Бахмут, але сил у ворога на це не вистачає. Про це розповів військовий оглядач, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі інформаційного телемарафону.

"Окупанти далі намагатимуться просунутися, бо вони отримали наказ від Путіна про те, що до початку нашого контрнаступу вони мають повністю захопити це місто (Бахмут - УНІАН). Враховуючи висловлення Пригожина, враховуючи свідчення людей, які там знаходяться, окупанти просуваються невеликими штурмовими групами, але поки що захопити місто їм не вдається", - розповів він.

Гетьман відмітив, що потужність наступів російських військ у місті згасає. 

Відео дня

"Є таке припущення, що вони роблять це вже по інерції. По великому рахунку сил для того, щоб захопити все місто, тим більше оточити з півночі і півдня, як вони планують, не вистачає. Принаймні на сьогодні ми можемо тримати оборону", - додав військовий оглядач.

Ситуація у Бахмуті - головне

Російські загарбники вже дев'ять місяців намагаються захопити Бахмут в Донецькій області. Українські захисники утримують свої позиції і не пускають ворога. Від безсилля росіяни просто знищують колись квітуче українське місто. При цьому втрати армії РФ на цьому напрямку колосальні.

30 квітня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що втрати в лавах найманців дуже високі - за 100 метрів просування "вагнерівці" втратили 94 людини через дефіцит снарядів. 

Загальні втрати армії Росії станом на 1 травня склали вже понад 190 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: