Сирський побував у зоні бойових дій та розповів про ситуацію на "гарячих" напрямках / фото t.me/militarymediacenter

На окремих ділянках Бахмута Донецької області українські захисники контратакували росіян та змусили їх залишити деякі позиції, повідомив командувач східним угрупуванням військ генерал-полковник Олександр Сирський.

"На Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бойові дії. Ворог провів численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій за кількома напрямками. Втім, завдяки стійкості і мужності захисників Фортеці, дії ворога зазнали невдачі", - зазначив він, побувавши на декількох напрямках у районах бойових дій 30 квітня.

За його словами, щоб просунутися вперед на Бахмутському напрямку, росіяни застосовують максимум зусиль і не рахуються ні з чим:

Відео дня

"Попри значні втрати, у бій постійно кидаються нові штурмові групи "Вагнера", бійці інших приватних компаній, десантники. Але взяти місто під контроль противнику не вдається. Ситуація досить складна. Разом з тим, на окремих ділянках міста ворог був контратакований нашими підрозділами і залишив деякі позиції".

Також Сирський повідомив, що на Лиманському напрямку фронту українські захисники за останні кілька днів відбили численні штурми: "Спроби ворога захопити наші позиції не вдалися. Противник зазнав втрат, нами були взяті у полон 10 ворожих солдатів".

Війна в Україні - ситуація на "гарячих" напрямках 1 травня

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові за добу відбили понад 36 атак росіян на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій.

Зазначається, що в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка, українські воїни стійко тримають оборону.

Також росіяни намагалися наступати в напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське та Олександро-Шультине, але безуспішно.