Росія хоче взяти Бахмут до 9 травня / фото ua.depositphotos.com

У Кремлі хочуть захопити Бахмут, за який вже не перший місяць ведуться жорстокі бої, до 9 травня. Президент Російської Федерації Володимир Путін нібито має намір після цієї "перемоги" оголосити про закінчення війни.

Видання РБК-Україна пише, що після захоплення українського міста-фортеці армія РФ може втратити здатність продовжувати наступ. Ще влітку 2022 року просування окупантів забуксувало після боїв за сєвєродонецьку агломерацію.

Передбачається, що окупанти почнуть втрачати вже захоплені території України після контрнаступу ЗСУ. Таким чином, оголошення про "закінчення війни" буде лише спробою закріпитися на тимчасово окупованих територіях України.

Відео дня

У разі, якщо Москва піде за цим сценарієм до контрнаступу ЗСУ, то є ризик, що світові політики почнуть тиснути на Київ для початку переговорів замість бойових дій. Така ситуація може збільшити число країн-"миротворців", що матиме негативні наслідки для України. У зв'язку з цим завдання Києва - утримувати Бахмут і не дати Москві отримати хоч якусь "перемогу" до початку контрнаступу української армії.

Бої за Бахмут - останні новини

30 квітня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що найманці за 100 метрів просування втрати 94 осіб через дефіцит снарядів. За його словами, такий "успіх" не вартий цих втрат.

Пізніше в ЗСУ повідомили, що вибили росіян з важливої позиції "Басейн" під Бахмутом. Ворог на цій ділянці фронту стояв "кісткою в горлі" українським захисникам.

Вас також можуть зацікавити новини: