Експерт пояснив, які варіанти залишилися у росіян в Бахмуті / фото t.me/DPSUkr

Українські військові під час визволення Бахмута у Донецькій області не повторюватимуть людожерський досвід армії Російської Федерації. Сили оборони можуть оточити місто з півдня та півночі, зайнявши висоти.

Військовий експерт Олексій Гетьман нагадав, що "вагнерівці" поклали на кожні 42 сантиметри по людині. Він зазначив, що ЗСУ будуть уникати лобових штурмів, тому є сенс оточити місто з півдня та півночі, зайнявши висоти.

Він вказав, що на північному фланзі йдуть бої за село Берхівка, а Бахмут знаходиться в низині, але окупанти поки ще контролюють деякі висоти. При цьому експерт зазначив, що західна частина знаходиться в сірій зоні й ніким не контролюється, а росіяни відступили з позицій в декількох кілометрах на північний схід від Орехово-Василівки.

Відео дня

"Сирський та Маляр говорили, що Бахмут вже став пасткою для росіян, і всі логістичні шляхи знаходяться під нашим вогневим контролем. Зараз наші штурмові групи закріпляться на позиціях, після чого туди підтягнуть більш потужну техніку. У противника залишаться три варіанти: вийти, здатися або бути знищеним в місті", - зазначив Гетьман у коментарі РБК-Україна.

Бої за Бахмут - останні новини 

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що українська армія веде контрнаступ навколо Бахмута. Бійцям сил оборони вдалося просунулися на північ від міста. Крім того, ВСУ оточують противника з півдня і півночі від міста, а також контролюють частину позицій у Бахмуті. 

У свою чергу заступник глави Міноборони Ганна Маляр зазначила, що українські захисники тримають входи, виходи з Бахмута, а також переміщення росіян під вогневим контролем.

Вас також можуть зацікавити новини: