Світан вважає, що окупантам доведеться піти з-під Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, військовий льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан заявив, що російським окупаційним військам доведеться йти з-під Бахмута Донецької області. Генерал Олександр Сирський загнав росіян на тому напрямку у патову ситуацію.

"З боку Попасної у напрямку Слов'янська й до кордонів Донеччини розташовано, як мінімум, три-чотири лінії оборони ЗСУ. Ці лінії оборони ще потужніші за лінію оборони, яка розташована в районі Бахмута. Дістатись кордонів Донеччини у цьому житті росіянам вже не вдасться", – зазначив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, в керівних колах РФ уже обговорюють, що окупанти взагалі роблять на Бахмутському напрямку.

Відео дня

"Постає питання, що росіяни взагалі роблять у районі Бахмута. Це питання вже починає обговорюватися керівництвом РФ. Виходячи із ситуації, в яку їх загнав генерал Сирський, росіянами може бути ухвалене рішення щодо відступу назад. На лінію оборони, яка була ще до початку наступальних операцій РФ, за Попасну. Генерал Сирський гарний стратег. Він загнав росіян у патову ситуацію, з якої вийти з плюсами неможливо", – наголосив Світан.

Він зазначив, що в боях за українське місто-фортецю російські окупанти вже втратили близько 100 тисяч військових: 20 тисяч вбитими та 80 тисяч – пораненими. 

Бої за Бахмут

Бахмут – українське місто, розташоване у Донецькій області. До початку повномасштабного вторгнення населення там становило біля 70 тисяч осіб. З серпня 2022 року за місто-фортецю ведуться запеклі бої.

За місяці потужних боїв місто фактично повністю зруйноване. Росіяни стирають його з лиця землі постійними обстрілами. Останнім часом ворог посилив обстріли Хромового, Часового Яру та Бахмута. Там почала активніше працювати російська артилерія. 

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса заявив, що шляхи постачання до Бахмута контролюються Силами оборони України. За його словами, місто зруйноване вщент, боротьба ведеться за кожну багатоповерхівку, а іноді – навіть за кожен підʼїзд.

Вас також можуть зацікавити новини: