Розкрито втрати Росії під Бахмутом / фото t.me/V_Zelenskiy_official

За поточну добу на Бахмутському напрямку знищено понад 85 російських загарбників, ще понад 115 поранено.

Як повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону, російські загарбники за добу здійснили 194 обстріли зі ствольної та реактивної артилерії на цьому напрямку, а місто Бахмут зазнало 70 російських обстрілів.

Череватий додав, що лише у районі Бахмута відбулося 14 боєзіткнень.

Відео дня

"Убито за добу 86 окупантів, 117 поранено. Також знищено самохідну артилерійську установку "Гвоздика" та станцію радіоелектронної боротьби "Стриж", - розповів речник.

Також його попросили прокоментувати інформацію американського Інституту вивчення війни про те, що нібито російські війська здобули незначні успіхи на півночі і південному заході Бахмута.

"В районі Бахмута і населених пунктах навколо нього ситуація дуже динамічна. Я можу сказати, що ворог іноді має якісь тактичні просування. Проте, всі його пересування прогнозовані. Ми їх бачимо, відпрацьовуємо протидію. Командування і штаб завжди це тримають на кордоні. Говорити про якусь стратегічну перевагу в останні години чи дні, що вони там досягнули – цього не може бути. Вона (обстановка) є стабільно важкою, але абсолютно контрольованою", - сказав Череватий.

Він зазначив, що по окупантах ведеться вогонь та застосовуються інші засоби протидії, аби максимально знищити особовий склад і техніку загарбників, зламати їхній бойовий напір, і не дати можливості розвинути успіх окупаційних атак.

Втрати Росії в Україні на 28 березня - дані Генштабу 

Нагадавши, загальні бойові втрати Росії з початку широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року орієнтовно становлять 171 тис.730 осіб особового складу.

Авіація Сил оборони України за 28 березня завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.