"Бойові" виплати військовослужбовцям ЗСУ становлять від 30 до 100 тисяч гривень/ фото УНІАН, Арсен Петров

Заступник міністра оборони Анна Маляр назвала ймовірну причину, по якій можуть відбуватися затримки виплат "бойових" військовослужбовцям. Їх українські захисники отримують додатково до посадових окладів та нарахувань за звання.

В ефірі загальнонаціонального телемарафону Маляр запевнила, що випадки із затримками виплат є поодинокими, а не системними.

За її словами, Міноборони виділяє усі кошти у війська вчасно. Затримки, за її словами, трапляються на етапі перерахування коштів безпосередньо військовим від військ.

Відео дня

Маляр допустила, що пов'язано це може бути з тим, що кожен місяць командири повинні подавати документи, що підтверджують місце і терміни перебування військового в тих чи інших точках.

Заступник міністра нагадала, що "бойові" виплати для військовослужбовців ЗСУ становлять від 30 до 100 тисяч гривень в умовах воєнного стану. Сума виплати залежить від того, де перебуває захисник.

Варто відзначити, що якщо військовослужбовець потрапив у полон або пропав, його сім'я отримує гроші до моменту, поки не буде інформації, що він загинув.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські окупаційні війська вторглися в Україну без оголошення війни. Вороги атакували військові та цивільні об'єкти. За відомостями МВС України, через окупантів вже загинули понад 7 тисяч цивільних.

Вас також можуть зацікавити новини: