Зенітний бойовий модуль на базі БТР-82А / фото t.me/zloyodessit

Днями в Росії представили дистанційно керований зенітний бойовий модуль на базі БТР-82А, який лише підтверджує факт глибокої деградації науково-технічної думки в Росії, що не може не радувати, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Чергова спроба росіян зробити щось, що боролося б з БПЛА... Цікаво те, що даний БМ оснащений не тільки оптико-електронною системою і радіолокаційною станцією для виявлення малогабаритних цілей БПЛА, але і, чомусь, 23-мм автоматичними гарматами 2А7М, схожі, АЗП-23, в минулі часи встановлювалися на ЗСУ-23-4 "Шилка",-зазначив він.

За його словами, росіяни бездарно застосовують наявні засоби.

Відео дня

"Виникають питання і до прицільного комплексу "Елінс", які мають можливість вести спостереження і здійснювати цілевказування в лазерному, тепловізійному та телевізійному режимах, але який розміщено максимально уразливо. Річ у тім, що Кулібіни не тільки встановили важливий елемент даного апарату для боротьби з БПЛА без натяку на захисні засоби, з урахуванням його зони розміщення, але і при цьому, забезпечили досить об'ємну "сліпу зону" таким розміщенням. Тобто, очі не тільки не захищені, а й напівсліпи", - додав експерт.

РФ знімає зі зберігання найдавніші танки і БТР - що повідомилося

Нагадаємо, за словами військового експерта Олега Жданова, в Росії через колосальні втрати військової техніки на полі бою в Україні знімають зі зберігання найдавніші танки і БТРи.

Відомо, що в РФ вже щосили розконсервують для відправки на війну в Україну таку радянську техніку, як БТР-70, танки Т-30 і ЗІЛ-131.