Коваленко оцінив, чи зможуть росіяни захопити Часів Яр до 9 травня / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія поставила за мету захопити Часів Яр Донецької області до 9 травня. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив, чи "вкладуться" окупанти в поставлений дедлайн. 

"Часів Яр дійсно важливе місто – це домінуюча висота в регіоні. І її контроль дасть змогу російським окупантам, якщо вони цього досягнуть, значно спростити просування в напрямку Костянтинівки і в напрямку Слов’яно-Краматорської агломерації", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Коваленка, росіяни почали наступ у напрямку Часового Яру приблизно "паралельно з Авдіївським наступом". Тоді ворог мав менше вільного ресурсу, але зараз "їм все одно недостатньо ресурсу, щоб взяти місто до 9 травня".

Відео дня

"Так, вони намагатимуться до 9 травня захопити Часів Яр. Але за тактичною ситуацією і тими ресурсами, які є у російських окупаційних військ, реалізувати це завдання за поставленими термінами буде просто неможливо. Хоча, звичайно ж, вони докладатимуть усіх зусиль, що свідчить про значну інтенсифікацію наступальних дій саме в цій локаці", – додав експерт. 

Бої за Часів Яр: останні новини

Військовий експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу ЗСУ Віктор Кевлюк розповів, що поки що до оточення Часового Яру дуже далеко, але наміри чітко простежуються. Він наголосив, що це місто має велике оперативно-стратегічне значення. Якщо ворог його захопить, то отримає гарний плацдарм для розвитку наступу в напрямку Костянтинівки й Дружківки.

Офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко заявив, що ситуація на тій ділянці фронту дуже складна. За його словами, окупанти "лізуть як зомбаки", намагаючись захопити Часів Яр.

Вас також можуть зацікавити новини: