Експерти оцінили, чи може війна в Україні затягнутися до 2032 року / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Парламент Німеччини вирішив продовжити план військової допомоги Україні до 2032 року. Експерти прокоментували, чи може війна затягнутися ще на дев'ять років. 

Як розповів у коментарі "РБК-Україна" військовий експерт і керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, він не виключає, що війна може йти і після 2025 року, проте терміни до 2032 коментувати не став. За його словами, тільки ситуація на передовій може показати, скільки триватимуть бойові дії. 

Водночас військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що сценарій із затягуванням війни на 9 років є нереальним. На його думку, Німеччина вирішила планувати підтримку до 2032 року не тому, що вважає, що саме стільки триватимуть бойові дії. Йдеться про підтримку і після закінчення війни. 

Відео дня

"Бо після закінчення війни ми також потребуватимемо допомоги з відновлення боєздатності наших силових структур, наших Сил оборони. Це довгостроковий проект, розрахований не тільки на період бойових дій, а й на майбутнє", – пояснив свою точку зору Коваленко. 

Завершення війни в Україні: прогнози

Військовий експерт з Ізраїлю Давид Гендельман вважає, що війна в Україні закінчиться нескоро. На його думку, Росія входить у довгу війну на виснаження. 

Водночас політолог Андрій Піонтковський дотримується іншої думки. За його словами, сьогодні ситуація на фронті складається на користь України. При цьому він зазначає, що оточення Путіна вже думає про виведення військ з окупованих територій України.

Вас також можуть зацікавити новини: