Експерт пояснив, чому українські військові не підірвали залізницю в районі Волновахи / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому наші війська не розіб'ють розгалуження залізничних шляхів на станції "Комиш" неподалік Волновахи Донецької області, де гілка ділиться в напрямку Пологів і Мелітополя.

Відповідаючи на питання підписника під час ефіру на своєму каналі в YouTube, Жданов зазначив, що цьому може бути кілька причин.

"Дуже важко відповісти за Генеральний штаб, не будучи його співробітником на даний момент. Я думаю, що якби була необхідність або можливість розбомбити цю станцію "Комиш", де відбувається розвилка цих шляхів, то, напевно, це було б уже зроблено. Раз це не робиться, тут може бути кілька причин. Може, немає засобів ураження, може, немає можливості підкотити HIMARS до лінії фронту, щоб він дістав по цій станції", – вважає експерт. 

Відео дня

Крім того, за словами Жданова, можливо, Генеральний штаб не бачить в цьому доцільності.

"Можливо, в іншому якомусь місці ця гілка перебита, тому російські війська можуть особливо нею не користуватися. До речі, швидше за все і не користуються, тому що на сьогоднішній день ми спостерігаємо дуже багато автомобільних колон, які заходять через Маріуполь на Бердянськ і Мелітополь. Не залізницею, а саме колоною – автомобільною колоною. Це про що говорить? Значить, гілка залізнична не працює або працює не в повну силу", – резюмував він. 

Роль залізниці для Росії

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що російська армія все ще функціонує за стандартами радянської, яка була заточена під Другу Світову війну. Це стосується і питання перекидання ешелонів техніки, тому залізниця для Росії є "кровоносними артеріями".

У ніч на 4 січня в Росії партизани в черговий раз зупинили рух цивільних поїздів і військових ешелонів на ділянці Транссибірської залізниці в районі Красноярська. У 2023 році це вже принаймні шостий випадок знищення блоків сигналізації, централізації та блокування на залізниці в різних регіонах Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: