Суровікін розжалуваний / фото МО РФ

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу неспроста поставив начальника ЗС РФ Валерія Герасимова керувати вторгненням, знявши з цієї посади Сергія Суровікіна. Це може вказувати на підготовку Кремлем до серйозного вторгнення, вважає політолог Марк Галеотті.

Галеотті вважає, що цим рішенням покарали як Суровікіна, так і самого Герасимова. Якщо Герасимов не виправдає грандіозні плани Путіна щодо України, то його просто усунуть.

На думку експерта, у Путіна, ймовірно, досі багато "нереалістичних ідей", які він планує реалізувати під час нового серйозного наступу. Нове призначення є "підтвердженням того, що очікуються серйозні наступи". У будь-якому випадку Путін зможе спихнути на Герасимова всі майбутні провали своєї армії.

Відео дня

Суровікін пробув командувачем вторгненням в Україну трохи більш як три місяці. Його прихід ознаменувався першими ракетними ударами по українській енергосистемі.

Сьогодні Шойгу понизив наближеного до Пригожина генерала на посаді, замінивши його начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим. Провоенная аудиторія обурюється, боячись, що кровожерливих атак на Україну стане менше.  

Росія готує новий наступ

Про це ще наприкінці 2022 року заявив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний. За його словами, не можна виключати повторної спроби ворога захопити Київ.

Однак на сьогодні прямої загрози для столиці немає, хоча українські військові готові до різних сценаріїв розвитку подій.

Нещодавно в розвідці заявили, що Росія готується оголосити нову хвилю мобілізації, зокрема призвати до 500 тисяч осіб, через вичерпання ресурсів живої сили у боях на Донбасі й півдні України.

Вас також можуть зацікавити новини: