фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Західні країни не поспішають передавати Україні наступальне озброєння, оскільки хочуть витягнути з Росії весь військовий потенціал.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі. Він вважає, що ослаблення Росії дозволить в майбутньому вимагати передачі її ядерного потенціалу під міжнародний контроль.

"Путіну дозволяють витягнути з Росії весь військовий потенціал. Це йде з великим доробком, коли РФ не зможе формувати резерви, виставляти діючі частини і підрозділи для ведення бойових дій. Тоді прийде військовий колапс, який потягне за собою політичний. Путіна, швидше за все, усунуть від влади за таких умов. Тому що далі країна існувати не зможе", - пояснив він.

Відео дня

За таких умов, вважає Жданов, нова влада РФ погодиться на всі умови Заходу. А першочерговою умовою стане передача ядерного потенціалу РФ під міжнародний контроль. Після цього з ними можна буде розмовляти "як з країною третього світу", додав експерт.

"На основі нашої війни вони будують нові відносини у світі. Новий світовий порядок створюється. Тому вони не поспішають, тому що вони не воюють у цій війні", - заявив він.

Водночас експерт вважає, що незабаром відбудеться досить велике посилення української армії з боку західних партнерів.

"Розуміючи, що якщо Путін у березні-квітні виставить 200-тисячне угруповання, то його треба буде чимось громити. Громити його потрібно буде хорошим озброєнням. Потім, швидше за все, настане пауза, будемо чекати наступну: збере третю чи ні?.. Якщо ні, то все: активна фаза війни закінчилася. Далі йде добивання залишків росармії, очікування зміни влади і підписання капітуляції РФ. Якщо збере третю, то доведеться громити. Ось звідси і прогноз, що війна може закінчитися не влітку, а восени цього року", - додав Жданов.

Війна в Україні: прогнози

Як повідомляв УНІАН, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав, що перемогою України буде вихід ЗСУ на кордони 1991 року.

За прогнозом Буданова, 2023 рік принесе Україні перемогу, а Російській Федерації - трансфер влади.

Генерал Сполучених Штатів Америки у відставці Бен Ходжес висловив думку, що Україна зможе звільнити окупований Крим до кінця літа, якщо отримає необхідну підтримку від партнерів.

Британська газета Financial Times опублікувала прогноз, згідно з яким війна в Україні не зможе закінчитися в найближчий рік.

Вас також можуть зацікавити новини: