На півдні України триває контрнаступ ЗСУ / фото facebook.com/CinCAFU

Аналітик Defense Express Сергій Згурець звернув увагу, що рашисти укріплюють оборону на лівому березі Херсонської області, адже саме там є сухопутний коридор в Крим. На його думку, лінія оборони може не врятувати окупантів.

"Дії російської армії скеровані на те, аби спробувати побудувати три лінії оборони на лівому березі Дніпра протяжністю близько 200 км, з проміжком кожної лінії 15-20 км. Окупанти очікують форсування Дніпра з боку ЗСУ, хоча я не думаю, що ми будемо форсувати річку. Але побачимо, чи буде противник продовжувати цю лінію у Запорізькій області", - сказав експерт для "Еспресо".

За словами Згурця, ворог намагається забетонувати лінії оборони та максимально довго обороняти сухопутний коридор до Криму.

Відео дня

"Противник будує оборону достатньо швидкими темпами, але це не означає, що ця лінія оборони стане в нагоді армії РФ. Існують варіанти, за допомогою озброєння, мінімізувати ефект від оборони окупантів", - переконаний аналітик.

Ситуація в Херсонській області

У Бериславі на Херсонщині окупанти змушують місцевих евакуюватися до 10 листопада. Людей із Херсонщини вивозять в окупований Крим із подальшим переселенням на територію Росії.

У російських пабліках розповсюджується інформація про те, що російські війська начебто відступають із правого берега Херсонщини на лівий.

За інформацією Генштабу, російську окупаційну адміністрацію з Херсона переміщено до Скадовська.

Також у Генштабі повідомляють, що окупанти у Херсоні перевдягаються у цивільний одяг, займають будинки мирних жителів та готуються до вуличних боїв у місті.