На озброєнні ЗСУ є німецькі гаубиці PzH 2000 / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Німецькі гаубиці Panzerhaubitze 2000 порівняли з радянськими артилерійськими системами "Піон".

Як пише New York Times, САУ PzH 2000 перевершує "Піони" за багатьма параметрами. Зокрема, у неї найкраща ефективність в бою, і на ній встановлена сучасна електроніка.

За словами військових, у німецької машини високий рівень бронювання, який здатний витримувати прямі попадання мінометів і вогонь із закритих позицій безліччю артилерійських снарядів. Росіяни ж на "Піонах" зовсім не захищені.

Відео дня

З мінусів Panzerhaubitze 2000 виділяють чутливу електроніку, яка може виходити з ладу через вологу або бруд. Крім того, гаубиці важать 60 тонн і грузнуть в багнюці, тому іноді їх доводиться буксирувати.

Німецькі гаубиці PzH 2000 на озброєнні ЗСУ

Раніше повідомлялося, що Panzerhaubitze 2000 вважаються одними з кращих артилерійських самохідних установок у світі. Німецькі САУ безумовно переграють російські в контрбатарейній боротьбі, а саме - б'ють точніше, швидше і на більшу відстань.

Днями повідомлялося, що через погоду було прийнято рішення вивести з поля бою все нові Panzerhaubitze 2000. Річ у тім, що під час обстрілу вони не зможуть "втекти" від нього. Нещодавно одна з таких САУ застрягла в багнюці і її довелося буксирувати.