Жданов прогнозує зниження інтенсивності боїв / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Активність бойових дій в Україні може знизитися після 22 червня - до кінця місяця російські окупанти ймовірно, передут до позиційної війни.

Такий прогноз озвучив військовий експерт Олег Жданов, пише "Сьогодні".

"В принципі, сьогодні зменшується, знижується активність бойових дій. Вони намагаються відновити наступ на окремих напрямках навколо Сєвєродонецька, але це вже не такий потужний наступ, як був на початку минулого тижня, коли ми вважали, що ситуація майже критична для нас. І загроза оточення була дуже велика", - пояснив Жданов.

Відео дня

За його словами, росіяни вже починають перекидати війська з інших напрямків.

"Подивимося, до чого це призведе. Але я думаю, це буде крайня дата (22 червня, - ред.), коли вони будуть зосереджувати зусилля. Потім, найімовірніше, все буде переходити до позиційної війни", – повідомив він.

Експерт також розповів, що 22 червня є далеко не першим "дедлайном", який встановлюють російській армії на Донбасі. Саме до цього дня, за його словами, Путін сподівається на повне захоплення Луганщини.

"Це старі радянські наслідки або імперські замашки, коли під якусь дату підганяють навіть війну. Це робив Радянський Союз. Але ми знаємо, якою ціною, кількістю втрат все це діставалося", - резюмував він.

Зазначимо, генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун новою "сакральною датою" для Путіна у війні проти України називає 24 грудня.