Бахмут продовжує триматися / фото facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Полковник СБУ Роман Костенко повідомив, що інтенсивність боїв на Бахмутському напрямку дуже динамічно змінюється.

"На Бахмутському напрямку інтенсивність бойових дій дуже змінюється кожного дня. Все залежить від ситуації та погоди. Однак головним чинником залишаються боєприпаси. В залежності від того, чи отримали ми або окупанти боєприпаси, інтенсивність боїв то збільшується, то зменшується. Проте ситуація на Бахмутському напрямку залишається складною для нашої армії", - пояснив Костенко для "Еспресо".

Полковник СБУ наголосив, що оперативна ситуація на Донеччині знаходиться під постійним контролем військового командування ЗСУ.

Відео дня

"В Авдіївці противник намагається оточити наші війська. Це ж саме вони намагаються робити й в Бахмуті. Ситуація складна і потребує постійної уваги нашого військового командування. В цій ситуації потрібно розуміти межу, коли потрібно вивести наші війська, щоб вони не потрапили в оточення, або далі тримати позиції", - додав він.

Ситуація у місті-фортеці Бахмут - деталі

28 березня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський наголосив, що українські захисники утримують Бахмут всупереч "різним термінам та прогнозам". Він підкреслив, що російські окупанти не залишають спроб оточити та захопити місто.

У звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначено, що рашисти захопили певну частину міста.

Володимир Зеленський заявив, що якщо Україна втратить місто Бахмут, то Кремль пропагандою "буде продавати" цю перемогу своїм союзникам.

Вас також можуть зацікавити новини: