Експерт заявив, що третя фаза контрнаступу ЗСУ ще не почалася / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Третя фаза контрнаступу Сил оборони ще не почалася. Українські військові ще не залучили основні ударні групи для участі в операції.

Таку заяву в ефірі телеканалу FREEДОМ зробив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Експерт зазначив, що у Запорізькій області зараз працюють підрозділи обмеженого функціоналу, і їм сильно заважають міни, які залишили російські загарбники.

"У Запорізькій області оперують підрозділи обмеженого функціоналу — це підрозділи, які не діють силами техніки. Практично 70-80% бойових завдань у цій зоні виконуються саме піхотною складовою, оскільки все інше використовувати небезпечно через серйозне мінування. Інколи навіть доводиться вручну проводити розмінування, не використовуючи відповідні спеціалізовані засоби, оскільки вони на себе привертають увагу і можуть бути елементом для наведення артилерії противника", – зауважив Коваленко. 

Відео дня

За словами оглядача, індикатором початку нової фази контрнаступу ЗСУ буде участь в операції важкої військової техніки та основних ударних груп.  

"Основні ударні групи ще не були залучені. Отже, третя фаза наступу – це все ще попереду", – наголосив він.

Коваленко додав, що у Запорізькій області українські військові вже виходять на другу лінію оборони ворога.

"Їм ще необхідно вирівнювати фланги й охоплювати основні опорні пункти, такі як, наприклад, село Роботине, його потрібно охопити. Тобто поки ми не вийдемо всією основною лінією оборони, не вирівняємо всі фланги, говорити про початок нового етапу розвитку подій рано", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини

Українські військові звільнили від окупантів село Старомайорське Донецької області. Заступниця міністра оборони Ганни Маляр уточнила, що українські правоохоронці зараз зачищають населений пункт.

Водночас CNN пише, що українські військові активізувалися на Запорізькому напрямку. Наші захисники намацали слабке місце ворога і почали велику атаку на півдні України. Зазначається, що там почалася друга фаза наступу ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: