ЗСУ пішли в контрнаступ на Запорізькому напрямку / фото ua.depositphotos.com

З важкими боями, але поступово на Бердянському та Мелітопольському напрямках просуваються українські сили, як заявляють у Міноборони. Що просто зараз відбувається на Запорізькому напрямку, розповів боєць легіону "Свобода" Костянтин Денисов в ефірі 1+1.

"Я б, звісно, назвав це пересуванням, а не просуванням. Звичайно, є рухи. Я говорю про ті ділянки, де стоять наші хлопці - "свободівці". Буває таке, що переходять під контроль певні позиції або окопи, а за них потім відбуваються стрілкові бої або, скажімо так: перший удар наших приймає російська піхота, "мобіки", а потім починається зіткнення зі спецпідрозділами РФ", - каже військовий.

Крім того, каже він, російські окупанти використовують на шляху наших хлопців різноманітні пастки, заманухи, у них вся ця територія "пристріляна". Часто рашисти запускають свої дрони. Також нерідко накривають артилерією зайняті українськими силами окопи, які раніше були їхніми. 

"Ситуація важка. Навіть якщо якісь там є рухи на ділянках, то ми маємо просто розуміти, якою ціною це дається. Плюс Запорізька область - це переважно степ. І буває таке, що відбуваються зіткнення просто посеред чистого поля, це теж накладає свої особливості на характер бойових дій", - каже Денисов.

Він додав, що на Запорізькому напрямку ворог не гаяв часу, звівши різноманітні фортифікаційні споруди. Буває таке, продовжив боєць, що окупанти залишають якісь посадки, а потім по цих посадках б'ють дронами-камікадзе, активно використовують FPV-дрони для скидання боєприпасів на голови українським бійцям.

"У них ця тактика скидання з  FPV-дронів називається "нагодувати черешнею". Напевно, через те, що черешня - один із символів Запорізької області", - розповів боєць легіону "Свобода".

Контрнаступ ЗСУ 2023

На початку червня 2023 року українські сили пішли в контрнаступ. Наразі просування військ повільне, але триває. Воно відбувається на півдні та сході країни.

Як повідомляв Інститут вивчення війни, у неділю, 2 липня, українські військові на шести ділянках фронту проводили контрнаступальні операції.

Того ж дня заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наші захисники ведуть важкі бої, але просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: