"Армія дронів" відправляє понад 600 безпілотників на передову для контрнаступу / фото t.me/zedigital

Проект "Армія дронів" відправляє понад 600 безпілотників на передову для українського контрнаступу. 

"Передали на фронт ще 600+ безпілотників від "Армії дронів" для контрнаступу. Серед них "пташки" українського виробництва - "Лелека" та "Кажан". А також сотні Mavic і Matrice", - повідомив віце-прем'єр Михайло Федоров в Telegram.  

Зазначається, що на передову відправляється 606 безпілотників: 150 коптерів Mavic 3E; 423 коптери Matrice; 5 комплексів "Лелека" (в одному комплексі - 3 БПЛА); 18 коптерів "Кажан".

Відео дня

В Мінцифри пояснили, що безпілотники Mavic допомагають виявити техніку та переміщення окупантів, не потрапивши під приціл. Matrice знаходять найбільш замасковані позиції росіян. "Лелека" - це розвідувальний дрон, який може працювати в тилу ворога, а "Кажан" - ударний коптер, який важко збити, оскільки він розганяється до 120 кілометрів за годину.

"Армія дронів" відправляє понад 600 безпілотників на передову для контрнаступу / фото t.me/mintsyfra

"Разом з Держспецзв’язку продовжуємо забезпечувати дронами всі напрямки фронту, щоб зберігати життя наших героїв та наближати перемогу. Далі - більше", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня, стало відомо, що президент Володимир Зеленський підписав законопроекти про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів. Тепер імпортерів звільняють від оплати матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектуючих для БПЛА на час воєнного стану.

Окрім цього, держконцерн "Укроборонпром" повідомив про успішне застосування безпілотника українського виробництва з дальністю ураження 1000 кілометрів - цього вистачить, аби дотягнутися до Москви. Нагадаємо, що в грудні "Укроборонпром" почав фінальну стадію випробувань нового БПЛА дальністью 1000 км.

Також 20 червня стало відомо, що українські військові в рамках проекту "Армія дронів" за два дні знищили російської техніки на мільйони доларів. Серед ураженої техніки окупантів - танк, зенітний ракетний комплекс "Тор-М2К", бронетранспортер, "Урал" і командно-штабна машина "Кушетка-Б".