Україна обов'язково буде звільняти Крим / фото ua.depositphotos.com

Збройні сили України зможуть провести деокупацію Криму без сухопутної операції. Зокрема, це реально зробити за допомогою лише авіації та далекобійних ракет.

"Чи може Крим бути деокупований без сухопутної операції? На мій погляд, може. Для цього треба дуже багато авіації. F-16 можуть застосовувати такі далекобійні ракети як AGM-158. Дальність до 910 км. З допомогою цих ракет руйнуємо Кримський міст, вибиваємо, все що рухається до них у частині логістики по морю", - заявив в ефірі "Еспресо" сказав військовий експерт Петро Черник.

За його словами, буквально за декілька тижнів можна знищити всю логістику та інфраструктуру окупантів. Вже після цього наші війська зможуть спокійно зайти.

Відео дня

"А далекобійними ракетами класу "повітря-повітря", такі як AIM-120 AMRAAM (дальність до 180 км), закриваємо над Кримом небо. І всю логістику та інфраструктуру за кілька тижнів перемелюємо при наявності великої кількості ракет. Доходимо до точки, коли там все виснажується. Воює не техніка, а люди. Коли там все буде виснажене, то захід наших сухопутних військ лише питання часу", - підсумував експерт.

Деокупація Криму - що відомо

За словами президента Володимира Зеленського, звільнення Криму є одним із завдань весняно-літньої кампанії ЗСУ. 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов переконаний, що події в Криму під час звільнення від російських окупантів будуть відбуватися аналогічно з тими, що й на інших окупованих територіях: проросійський контингенту одразу ж виїде. 

Вас також можуть зацікавити новини: