Leopard 2а4 на фронті в Україні / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко висловився про встановлення динамічного захисту (ДЗ) "Контакт-1" на німецьких танках Leopard 2а4, вказавши на деякі недоліки такої комбінації.

"Leopard 2А4 з обвісом ДЗ "Контакт-1". І це правильно. Адже у Leopard 2А4 чимало вразливих зон. Але є питання. Наприклад, не оптимальний кут розміщення ДЗ на башті... Очевидно, що була зроблена спроба вирішити проблему великої бронемаски гармати, і, варто зауважити, успішна. Також, ДЗ розмістили вздовж турнюра башти, що є найбільш уразливою зоною. Але закрили не повністю", - написав експерт.

На його думку, напрямок думки тих, хто вирішив таким чином посилити захист танків, правильний, але "реалізація дещо бентежить":

"Можливо, були причини, чому ДЗ не під кутом 45°, Нижня лобова деталь не закрита і турнюр не має повного покриття, хоча на Т-72 "димухи" непогано обійшли каркасом з ДЗ".

Контрнаступ ЗСУ - скільки танків Leopard 2 втратила Україна

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за 13 тижнів контрнаступу ЗСУ Україна втратила лише 5 танків Leopard 2. Всього передали 71 одиницю, писав Forbes.

Зазначалося, що всі танки були втрачені на півдні країни. За даними видання, сталося це між Малою Токмачкою і Роботино.

Також відомо, що принаймні 10 танків отримали різні пошкодження. Пошкоджені машини ремонтують на базах у Польщі та Німеччині, після чого вони повернуться на фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: