фото Азов

Командир миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волина назвав два варіанти деблокади Маріуполь.

Обидва варіанти він описав на своїй сторінці у Facebook.

"Перший – це різка військова операція, яка відбуватиметься прямо зараз з усіма необхідними засобами. Кількісної, оснащеної угрупованням сил, яка в один ривок, різким і глибоким ударом з'єднає нас в нашому районі оборони. Ключовим вважаю перевагу в повітрі і артилерії. Варіант можливий, хоча складний і ризикований", – зазначив комбриг.

"Другий – політичне рішення. Його бачу цілком реальним за умови ефективної дипломатії. Це створення міжнародного контролю безпеки виходу бойового гарнізону і цивільних осіб, які потрапили в капкан війни", – додав Волина.

Морпіх ще раз звернувся із закликом до світових лідерів, цивільних і релігійних діячів, дипломатів: "Ще є шанс врятувати Маріуполь! Життя тисяч людей зараз у ваших руках!".

Блокада Маріуполя: що відомо

Нагадаємо, Маріуполь з 1 березня перебуває в облозі, росіяни постійно обстрілюють його, намагаючись взяти місто під свій повний контроль. 

За інформацією радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, в Маріуполі окупанти б'ють бомбами по "Азовсталі", стріляють з артилерії та танків по житловому сектору Лівобережного району.

Вас також можуть зацікавити новини: