Росіяни скинули потужну бомбу на лікарню в районі "Азовсталі" / фото Maxar Technologies

Сьогодні, 19 квітня, в Маріуполі російські окупанти скинули потужну бомбу на лікарню в районі заводу Азовсталь, під завалами перебувають близько 300 людей, зокрема діти.

Про це повідомив у Facebook народний депутат України та бізнесмен Сергій Тарута.

"Російські фашисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі "Азовсталі". За моєю інформацією, під завалами там близько 300 людей – серед них діти. У вцілілій частині лікарні були поранені захисники і ховались маріупольці із дітьми. Тому що у знищеному місті ховатись більше ніде! Бракує слів", - написав Тарута.

Політик нагадав, що напередодні СБУ виклали перехоплену розмову одного з російських військових, в якій йшлося про те, що на "Азовсталь" скидатимуть трьохтонні бомби.

"Ты представляешь, какой там будет взрыв? А как же мирные? - перепитує жіночий голос. - Приказ: "ровнять с землей", - відповідає орк. - Кто мирные? Остались только патриоты и сильно умные", - процитував Тарута перехоплений запис.

"То "сильно умные" - це діти в лікарні в районі "Азовсталі", на яких ви скинули бомбу? За те, що вони українці? Убивці. Зупиніть геноцид у Маріуполі! Політики, лідери, люди світу, зупиніть цей ГЕНОЦИД!" - закликав політик.

Згодом радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що район "Азовсталі" дійсно перебуває під щільним бомбардуванням надважких бомб, однак люди там не переховуються.

"Деяким політикам, які вже свого часу спочатку поховали всіх під Драмтеатом, потім всіх врятували, а потім виявилось все не зовсім так, краще було б перестати штампувати сумнівні новини з Маріуполю заради хайпу та уваги до власної персони", - зазначив він.

Андрющенко підтвердив, що Маріуполь, зокрема зона "Азовсталі", перебуває під щільним бомбардуванням надважких бомб.

Однак, за його словами, у зоні навколо "Азовсталі" вже давно ніхто не переховується, особливо в зруйнованій до того будівлі лікарні.

"Висновки робить самі. Коментувати тут особливо нічого. Всі справжні новини по таких резонансних фактах можна дізнатись на офіційних каналах органів влади", - наголосив радник мера.

Ситуація в Маріуполі: що відомо

Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі, росіяни постійно обстрілюють його, намагаючись взяти місто під свій повний контроль. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що йдуть переговори для того, щоб допомогти українським захисникам у Маріуполі.

Він заявив, що знищення українських захисників у Маріуполі може поставити крапку в мирних переговорах із Росією.

17 квітня Генштаб повідомив, що армія РФ, імовірно, готується до проведення десантної морської операції в Маріуполі.

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, у Маріуполі окупанти б'ють бомбами по "Азовсталі", стріляють з артилерії і танків по житловому сектору Лівобережного району.

Вас також можуть зацікавити новини: