Росіяни накопичують ракети / скріншот

Росіяни останнім часом рідко використовують ракети, що може свідчити про їхнє накопичення з певною метою.

"Ми бачимо мінімізацію використання ракетної зброї. З початку липня по Україні було застосовано близько 140 дронів-камікадзе і тільки 21 КРМБ "Калібр" та 1 ОТРК "Іскандер-М". З 24 червня вони не здійснили жодного пуску Х-101/555. А це основні авіаційні ракети, якими вони обстрілювали Україну. Це трохи насторожує", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, варто поспостерігати, яка буде ситуація з обстрілами протягом липня:

Відео дня

"Якщо ми говоримо про накопичення, то навіщо? Я не виключаю, що це може бути саме накопичення напередодні серпня, особливо напередодні Дня Незалежності. Хоча є й інша версія-Підготовка до зимового періоду. Нагадаю, що минулого разу росіяни взяли паузу майже на півтора місяці, з 9 березня по 28 квітня, після чого відновили регулярні обстріли".

Атака РФ 18 липня - що повідомлялося

Нагадаємо, в ніч на 18 липня РФ застосувала шість крилатих ракет "Калібр" і 35 іранських ударних дронів Shahed-136. За даними Генштабу ЗСУ, українські бійці знищили всі ракети і 31 БПЛА.

Також повідомлялося, що на деталях збитого іранського дрона, запущеного в ніч на 18 липня окупантами по Миколаєву, виявили маркування країн Заходу.