Українські пілоти щодня б'ють по позиціях росіян / фото УНІАН

Авіація Сил оборони України за 18 липня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і три - по зенітно-ракетних комплексах російських військ.

Також, як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, українські захисники знищили два розвідувальних БПЛА оперативно-тактичного рівня.

А підрозділи ракетних військ і артилерії вразили один пункт управління противника, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, два склади боєприпасів і три станції РЕБ ворога.

Відео дня

Тим часом росіяни за добу завдали 70 авіаційних ударів і здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах.

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили у Генштабі.

Крім того, у ЗСУ уточнили інформацію про нічну атаку. Зазначається, що РФ застосувала шість крилатих ракет "Калібр" і 35 іранських ударних дронів Shahed-136, з них бійці знищили всі ракети і 31 БПЛА.

Втрати Росії в Україні на 18 липня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо складають близько 239 010 чоловік особового складу. За минулу добу українські військові ліквідували ще 710 російських окупантів та майже 40 одиниць ворожої артилерії.

За даними Генштабу, РФ на полі бою також втратила не менше: 4 119 танків, 8 051 бойову броньовану машину, 542 артилерійські системи, 689 реактивних систем залпового вогню.