Ангела Меркель зробила заяву про мир в Україні / фото REUTERS

Екс-канцлер Німеччини Ангела Меркель не хоче "примусового миру" між Україною і Росією та не має наміру брати участь у мирному процесі. Про це вона заявила в інтерв'ю італійському виданню Corriere della sera.

За словами Меркель, зараз питання її участі в мирному процесі "не стоїть" і сама вона не знає, як саме має закінчитися війна.

"Це колись закінчиться переговорами. Війни закінчуються за столом переговорів. Є різниця між примусовим миром, якого я, як і багато інших, не хочу, і відкритою і дружньою розмовою", – заявила екс-канцлер.

Відео дня

При цьому Меркель знову повторила нещодавно озвучене нею твердження, нібито "Мінські домовленості" дали Україні час підготуватися до нового вторгнення РФ.

"Україна використала цей період для того, щоб стати сильнішими, що ми бачимо сьогодні. Країна 2014/15 року – це не та країна, яка є сьогодні. І я сумніваюся, що НАТО тоді могло б зробити багато, щоб допомогти Україні, як це відбувається сьогодні", – заявила вона.

Позиція Ангели Меркель щодо війни в Україні

Екс-канцлер Німеччини майже чотири місяці ніяк не коментувала повномасштабне вторгнення РФ в Україну, що почалося незабаром після її власної відставки з поста.

Меркель заявила про свою солідарність з українцями, але при цьому висловила впевненість, що її 15-річна політика зближення з РФ і блокування просування України в НАТО була правильною.

Нещодавно Меркель почала стверджувати, що Мінські домовленості нібито були потрібні, щоб дати Україні час на підготовку до війни з РФ. При цьому відомо, що Меркель, перебуваючи на посаді канцлера, особисто блокувала будь-які поставки зброї Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: