Міст в Якимівці підірвали воїни ССО ЗСУ – він дозволяв ворогові нарощувати сили в Маріуполі / фото Генштаб ЗСУ

Міст в Якимівці Мелітопольського району підірвали групи Руху опору Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Це був важливий логістичний об'єкт, який дозволяв російським окупантам нарощувати міць своїх підрозділів у напрямку Пологів, Токмака і Маріуполя.

Інформацією про успішну операцію поділився прес-центр Генштабу ЗСУ на своїй офіційній сторінці на Facebook.

"Зруйнований міст на фото — результат роботи групи Руху опору ССпО ЗС України. Для росіян це був важливий логістичний об'єкт на шляху з окупованого Криму до Мелітополя. Саме через нього ворог регулярно перевозив залізницею техніку, боєприпаси із кримського півострова на материкову частину України — в райони поки що зайняті росіянами", — повідомили в Генштабі.

Відео дня

Маршрут відігравав важливу роль для посилення ворожих військ у напрямку Пологів, Токмака та Маріуполя. Міст також близько знаходився до Криму і погано піддається ремонту через великі габарити. Сукупність цих факторів вплинула на рішення ВСУ підірвати об'єкт. Після ретельного планування операцію успішно виконали бійці ССО.

Нагадаємо, про руйнування моста стало відомо у четвер, 28 квітня. Місцеві жителі повідомили, що рашисти почали панікувати через підрив. Вони встановили спостереження і кинулися оглядати всіх автомобілістів, велосипедистів і пішоходів.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: