З'явилися подробиці "мирного плану" Африки щодо війни в Україні / t.me/V_Zelenskiy_official

Стали відомі деталі так званого "мирного плану" африканських держав щодо розв'язаної Росією війни проти України.

Як пише Reuters з посиланням на проект відповідного рамкового документа, африканські лідери можуть запропонувати Києву і Москві ряд "заходів щодо зміцнення довіри".

16 червня з візитом у Києві перебувають президент Сенегалу Маккі Салл і президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, які очолюють африканську делегацію. 17 червня вони планують бути у Санкт-Петербурзі. Передбачається, що представники делегації зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським і кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Крім них, у делегацію входять лідери Замбії, Коморських островів і прем'єр-міністр Єгипту.

"Мирний план" Африки щодо війни в Україні

У ще не оприлюдненому рамковому документі перераховано низку наступних заходів, які можуть запропонувати африканські лідери:

  • виведення російських військ;
  • виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі;
  • призупинення дії ордера на арешт Путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом;
  • послаблення санкцій щодо Росії.

Крім того, у списку зазначено "безумовна угода про зерно та добрива".

"Вищевказані заходи повинні бути спрямовані на сприяння створенню середовища, сприятливого для припинення вогню, що дозволить сторонам зміцнити довіру і розглянути питання про розробку своїх стратегій відновлення миру", - наголошується у документі.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року серед орієнтовно склали близько 218 тисяч 500 осіб особового складу. За добу ЗСУ ліквідували майже 600 російських окупантів.

Крім того, Росія втратила: танків - 3 тис.965, бойових броньованих машин - 7 тис. 683, артилерійських систем - 3 тис. 812, реактивних систем залпового вогню - 606.

Як відомо, на окремих ділянках фронту Збройні сили України перейшли в контрнаступ. В Інституті вивчення війни зробили припущення, що контрнаступ ЗСУ може бути ускладнено через широке застосування окупантами засобів РЕБ.