Іван Киричевський заявив, що на передовій назріває стратегічна проблема / фото 22 окрема механізована бригада

На фронті назріває стратегічна проблема – російські загарбники намагаються виграти час, аби покращити боєздатність кадрових військ РФ. Таку заяву зробив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський. 

"Ми не враховуємо, що Путін має намір переформатувати кадрові війська та підвищити їх боєздатність. У цьому головна проблема. Дивлячись на тактичну обстановку, важливо враховувати стратегічну проблему, яка назріває", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Так, росіяни під час штурмів почали активніше використовувати так званий "Шторм-Z", що дозволило армії РФ відновитися. "Зекономити" кадрову армію окупантам дещо допомогла і ПВК "Вагнер".

Відео дня

"Це дало можливість їм відновитися від поразок у 2022 році та відповідно підготуватися до кампанії 2023 року. Росіяни пішли на цю "гру", використовували штурмовиків, зеків, щоб виснажувати наші війська і готувати свої кадрові", – додав він.

За словами Киричевського, сьогодні проблема на фронті пов'язана з тим, що окупанти намагаються виграти час. 

"Спроби росіян атакувати біля Новомихайлівки пов'язані з тим, щоб взяти наших оборонців в Мар'їнці в кліщі. Враховуючи темпи, якими зараз наступає російська армія, окупанти не мають спроможності пробити оборону ЗСУ біля Михайлівки та стрімко піти на Костянтинівку або на Вугледар", – констатував він. 

Війна в Україні: це варто знати

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що російські окупаційні війська цілком очікувано продовжують нарощувати свій потенціал під Авдіївкою. За його словами, ворог перекидає туди підрозділи 57-ї ОМСБр 5-ї ОВА, які були і під Бахмутом. 

Крім того, окупанти активізувалися на лівобережжі Херсонської області. Загалом протягом доби відбулось 89 бойових зіткнень.

Вас також можуть зацікавити новини: