На Донбасі сьогодні гаряче, заявив представник розвідки / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Наступ російських військ в Україні не припинявся з 24 лютого 2022 року. Дійсно, найближчим часом ймовірно загострення ситуації, однак, головною метою росіян на даний момент є Донбас.

"Інші напрямки можуть бути уражені, але переважно мова йде про відволікання уваги і перетягування українських сил і засобів. А на Донбасі сьогодні дійсно гаряче", - заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, коментуючи інформацію про новий наступ РФ.

За його прогнозом, Росія закидатиме українську землю своїми "чмобиками", влаштовуючи так звані "м'ясні атаки".

"У Росії триває мобілізація. Орди стає більше. Понад 300 тисяч російських ординців зараз на території України, і ще частина готуються, проходять навчання, - зазначив Юсов, засумнівавшись в їх якості. - Найбільш якісні підрозділи і озброєння в основному або виведені з ладу, або знищені в Україні. Але це не означає, що ця орда не становить загрози. Становить і серйозну ... "Чмобиками" закидатимуть українську землю, українські Сили оборони будуть їх знищувати".

Новий наступ РФ - що повідомлялося про загрозу

На думку військового експерта Олега Жданова, Росія не зможе організувати такий самий наступ, як було 24 лютого 2022 року. Він припустив, що, швидше за все, росіяни використовуватимуть тактику живої сили і, можливо, атакувати цілодобово.

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що російські війська йтимуть у наступ у лютому - на початку березня від безвихідності та істеричних настроїв у керівництві самої РФ, до того, як ЗСУ сформують батальйонні тактичні групи нового зразка.