Валерій Горбань і Сергій Ларенс перемагали на цьому ралі у минулому році / eurolamp-wrt.com

Другий рік поспіль Eurolamp World Rally Team розпочне для себе новий спортивний сезон з латвійського Rallijs Aluksne.

Гонка в околицях однойменного містечка Алуксне на північному сході Латвії має не таку багату історію, як більшість латвійських змагань, але за короткий період свого існування вже встигла завоювати певний авторитет і міцно закріпилася в статусі Ралі чемпіонату, повідомляється на офіційному сайті Eurolamp World Rally Team.

Українсько-естонський екіпаж у нинішньому році вийде на старт в якості чемпіонів, а минулорічна перемога робить Валерія Горбаня і Сергія Ларенса одними з фаворитів етапу вже нинішнього року.

Відео дня

Не всі екіпажі, які створювали інтригу в боротьбі за призові місця на торішньому етапі, прибудуть на схід Латвії. Одними з головних конкурентів у боротьбі за перемогу будуть Егон Каур і син Петтера Сольберга – Олівер, який буде боротися за секунди на новітньому Volkswagen Polo R5. Традиційно можуть задати темп і місцеві старожили – такі, як Яніс Воробьйовс.

Гонка буде проходити в два дні. Урочисте відкриття і перші дві спецділянки пройдуть у п'ятницю ввечері,18 січня, а основний день гонки, субота, запропонує учасникам 8 спецділянок загальною протяжністю майже 78 кілометрів. Загальна дистанція змагання складе 252 км, з них 97 будуть складати спецділянки.