Маріуполь окупанти хочуть стерти з лиця землі / фото REUTERS

УНІАН у режимі онлайн розповідає про ситуацію в Маріуполі сьогодні, 23 квітня.

21:52 Знищено пам'ятник Митрополиту Ігнатію - одного із засновників Маріуполя Він стояв біля церкви Лівобережного району. Пам'ятник і православні куполи теж становили для них загрозу. Це доказ того, що обстріл Маріуполя вівся хаотично, по мирних будинках, церквах, а також лікарнях і масових укриттях людей. У рашистів немає нічого святого!

Яка ситуація зараз у Маріуполі: головні новини за 23 квітня

21:22 Воины-защитники Мариуполя уничтожают российских окупантов. 

20:12 Сьогодні один з найскладніших днів в обороні Маріуполя, повідомив Зеленський. Ворог стріляє з моря, суші, танків, артилерії, літаків. Президент сказав, що за годину до пресконференції мав розмову з бійцями "Азову", які перебувають на "Азовсталі".

20:03  "Якщо буде знищено наших людей у ​​Маріуполі, якщо буде оголошено референдум на будь-яких окупованих територіях України, Україна вийде з будь-яких переговорів", – Володимир Зеленський

16:57 У Маріуполі в черговий раз зірвано евакуацію Приблизно 200 маріупольців, які чекали евакуації в Запоріжжі, не змогли виїхати – російські військові наказали їм розходитися "бо зараз буде обстріл".

16:40 На фото наші воїни, що героїчно захищають Маріуполь.

Яка ситуація зараз у Маріуполі: головні новини за 23 квітня

16:08 Комендантська година у регіонах України у Великодню ніч.

Яка ситуація зараз у Маріуполі: головні новини за 23 квітня

15:36 У Маріуполі загинули дві дівчинки Єлизавета та Соня. Вони були акторками і грали в маріупольському театрі "Концепція" Люссі у виставі "Лев, Чаклунка, Платтяна шафа" за книгою "Хроніки Нарнії".

"Ми дуже співчуваємо родичам і близьким і ніколи не забудемо талановитих янголят. Ні і не може бути прощені окупантам. Помстимось", - написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Яка ситуація зараз у Маріуполі: головні новини за 23 квітня

15:25 Окупанти депортували 308 маріупольців на Далекий Схід. Новий генеральний план "Ост" у виконанні рашистів. Фактично йде зачистка території Маріуполя від людей. Територія для коридору в Крим їм потрібна, люди – ні. Спочатку росіяни майже зрівняли місто з землею. Потім через міжнародний тиск випустили половину населення у бік Запоріжжя. Всіх інших депортують до найдепресивнішіх районів росії.

Яка ситуація зараз у Маріуполі: головні новини за 23 квітня

15:04 Окупанти хочуть "націоналізувати" вціліле житло у Маріуполі, яке залишилося без власників "Під час внутрішніх фільтраційних заходів окупанти анонсували проведення реєстрації житлового фонду. Вся нерухомість, власники якої не подадуть документи, буде "націоналізована", - повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Так ось ти яке, "визволення" по-рашистськи.

Яка ситуація зараз у Маріуполі: головні новини за 23 квітня

15:02 У Маріуполі російські окупанти відновили завдання авіаударів по "Азовсталі", де тримають оборону наші захисники Про це повідомив радник керівника офісу президента Олексій Арестович. "...Ворог намагається придушити остаточний опір захисників Маріуполя в районі "Азовсталі" і відновив авіаційні удари по території заводу, району оборони наших військ, і спробує проводити штурмові дії", - сказав Арестович.

13:04 Увага! Важлива інформація. На Порт Сіті стоять автобуси, які евакуюватимуть людей у ​​Запоріжжі. На Метро теж стоять автобуси, але вони вивозять людей до Докучаєвська (ДНР). Будьте уважні! Передайте цю інформацію своїм родичам якщо є можливість!

12:01 Окупанти в Маріуполі почали розбирати руїни театру, щоб приховати сліди власних злочинів.

11:43 У Маріуполі російські окупанти паралельно з українським коридором евакуації можуть організувати свій, щоб вивезти українців в росію. Жителів міста просять бути пильними та не піддаватися на обман. "Наш коридор працює виключно в напрямку Запоріжжя (через Мангуш, Бердянськ, Токмак, Оріхів)", — зауважила голова МінТОТ Ірина Верещук

10:19 О 12:00 у Маріуполі почнеться евакуація жінок, дітей та людей похилого віку, повідомила віцепрем'єр Ірина Верещук.

Місце збору — на кільці біля торговельного центру "Порт-Сіті"

09:13 На відео – діти, які ховаються від "російського світу" у підвалах "Азовсталі" у Маріуполі. "Хочемо повернутися додому, живими. Бажаємо побачити своїх батьків", – кажуть діти.

07:08 Сьогодні об 11 годині ранку від ТЦ "Порт-Сіті" розпочнеться евакуація маріупольців у Запоріжжі. Виїзд колони запланований о 12:00 за маршрутом: Маріуполь – Мангуш – Бердянськ – Токмак – Оріхів – Запоріжжя.

00:01 Радник голови Офісу Олексій Арестович запевняє, що контрнаступ ВСУ на Маріуполь точно буде.

За його словами, робота над цим ведеться, є надія на визволення міста. "Контрастування буде 101%, я впевнений. Питання - коли і якими силами, і куди. Тому що вирішувати це буде головнокомандувач ЗСУ. Виходячи з обсягу інформації, якої ні в кого з нас немає. Він ухвалює рішення. І, можливо, він запобігає зараз чотирьом новим "Маріуполям" чи двом", - запевнив Арестович.

У Маріуполі дуже складна ситуація через вторгнення РФ. Окупанти увійшли до міста ще 1 березня. Є інформація, що кількість жертв серед мирного населення може досягати 22 тисяч.

Раніше УНІАН повідомляв, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу збрехав президенту країни-агресора Володимиру Путіну про захоплення Маріуполя. Захисники міста негайно ж відреагували на цю доповідь даними про знищення техніки окупантів.

Водночас Путін наказав своєму міністру скасувати штурм "Азовсталі", оскільки він "недоцільний". Однак пізніше стало відомо, що в місті прямо зараз відбувається бомбардування і обстріл території "Азовсталі".

Вас також можуть зацікавити новини: