Що відбувається у Миколаєві сьогодні? / фото REUTERS

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. Миколаїв і область постійно зазнають атак ворога.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві і області в суботу, 7 травня:

21:52 Два села на Миколаївщині доєдналися до всеукраїнської ініціативи "Сади перемоги". Висаджували фруктові дерева, а також картоплю, цибулю, часник, моркву та буряк.

Відео дня

21:26 У Миколаєві та області знову потужні вибухи! Пройдіть в укриття та пам'ятайте правило двох стін!

20:47 Ввечері 7 травня під обстріл з боку російських військових потрапив житловий будинок та бібліотека, що розташована на першому поверсі будівлі. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Унаслідок обстрілу зайнялася покрівля бібліотеки. Пожежу ліквідували по площі 20 квадратних метрів. Також у двох квартирах пошкоджено балкони та вікна.

20:19 Миколаївські правоохоронці протягом 6 травня відпрацювали 416 звернень, більшість стосувалися військових злочинів. З початку вторгнення Росії слідчі поліції Миколаївської області відкрили понад 200 кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни. Співробітники поліції продовжують забезпечувати правопорядок у регіоні та надавати допомогу місцевим жителям. Для цього задіяні 24 слідчо-оперативні групи та понад 100 піших та автопатрулів.

19:10 Уряд розширив перелік громад Миколаївщини, переселенці з яких зможуть отримати допомогу від держави. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. До цього списку громад, що розташовані в районах проведення воєнних дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи в оточенні, додали Баштанську міську, Очаківську міську та Куцурубську сільську громади.

18:55 Вчора ми публікували відео з снарядом, що не розірвався, в одному з районів Миколаївської області. Сьогодні туди прилетів ще один такий самий снаряд. Перший так і не прибрали.

17:55 Мер Миколаєва Олександр Сенкевич обіцяє повернення води до міста вже у понеділок.

9 травня магістральний водогін почне заповнюватись водою по всьому місту, вже почали наповнювати резервуари у різних районах міста з Південного Бугу. Крім того, до міської системи вже підключили частину свердловин.

Є однак нюанс: це технічна вода, яку не можна пити або використовувати для приготування їжі не можна.

17:30 Нам продовжують писати про вибухи в області, можливо, проходять бойові дії на прифронтовій зоні Миколаєва. Нагадаємо, що раніше Ген. Штаб повідомляв, що окупанти не здатні просунутися вперед по лінії фронту і продовжують обстрілювати рубежі Миколаївської та Херсонських областей.

16:39 Учні Калинівської школи, що на Миколаївщині, взяли участь в челенджі "До перемоги" та передали естафету наступній школі. Всеукраїнська акція організована для підтримки військовослужбовців, медиків та рятувальників.

15:33 Протягом доби 6 травня миколаївські правоохоронці відпрацювали 416 звернень, більшість стосувалася воєнних злочинів. Повідомляє пресслужба Нацполіції. З початку вторгнення РФ слідчі поліції Миколаївщини відкрили понад 200 кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни.

 

15:07 Під обстріл російських військ потрапила одна з філій АТ "Миколаївобленерго", де на своїх робочих місцях перебували працівники. Повідомляє пресслужба підприємства. "Як наслідок – побило шибки адміністративної будівлі та інших споруд, розташованих поблизу, частково обвалилася стеля та зруйновано інші конструктивні елементи. Жодна людина, яка на той момент перебувала в зоні ураження, не зазнала суттєвих фізичних травм", – йдеться у повідомленні.

13:23 Миколаївська область! Повітряна тривога! Всі в укриття!

12:32 У Миколаєві діють пункти, завітавши до яких соціально незахищені громадяни можуть отримати гуманітарну допомогу. Вони працюють на базі районних центрів соціального обслуговування. Окрім цього, такі пункти знаходяться й у віддалених мікрорайонах міста.

11:37 За добу шосте травня на Миколаївщині поранення отримали 12 людей. Про це голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва повідомила у своєму телеграм-каналі.

10:20 Російські війська протягом шостого травня завдали п'ять ракетних ударів по Миколаївщині та обстріляли територію області системами залпового вогню "Смерч".

10:00 Станом на сьоме травня з Миколаївської області евакуювали 21 063 людини.

09:49 Одесити зібрали 5 тонн води для Миколаєва. Перед постачею волонтери встановили пляшки у вигляді Гербу України.

07:00 Ніч пройшла спокійно, без повітряних тривог. Інформація про можливі вибухи поки що не надходила.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 травня у Миколаєві пролунала серія вибухів. За інформацією очільника ОВА Віталія Кіма, є поранені.

Вас також можуть зацікавити новини: