Гайдай прогнозує черговий наступ РФ  / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Росія скористаються затримкою з допомогою Україні та можливо піде в новий наступ. Про це в ефірі Novyny.live сказав голова Мукачівської районної державної адміністрації Сергій Гайдай.

"Якщо вони побачать, що там є якісь слабкі місця, якщо росіяни побачать, що вони можуть мати там якийсь успіх свій, то вони безперечно туди підуть. Бо, на жаль, резерви росіян, як в особовому складі, та і в техніці переважають наші можливості", - зазначив керівник РВА.

За його словами зараз Україна активно будує захисні споруди. 

Відео дня

"Якщо встигнуть побудувати захисні споруди на цьому напрямку, то звісно, росіяни, хоч і будуть проводити певні наступальні дії, але не такі масивні. Можливо це буде, як кажуть військові, тривожний вогонь", — додав він.

Сергій Гайдай зазначив, що у будівництва фортифікаційних споруд є певний дедлайн, але називати його в ефірі не став. 

"Агресор слідкує за нашим інформаційним полем, тому не буду наражати усіх нас на проблеми. Але вони накопичують сили, засоби, і найближчим часом вже почнуть діяти. Залишилося і обмаль часу для голів обладміністрацій, щоб прозвітувати за зведення фортифікаційних споруд", — зазначив керівник РВА.

Контрнаступ Росії: що відомо

Президент України Володимир Зеленський назвав можливий час контрнаступу РФ. За словами глави держави, Україні буде складно у березні та квітні.

Як сказав Зеленський, Росія буде готувати контрнаступальні дії на початку літа або в кінці травня - "якщо зможуть".

Також УНІАН повідомляв, що речник ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш розповів, чи варто очікувати нового наступу РФ на Харків. Він зазначив, що українські Сили оборони не фіксують підготовки окупантів для наступу на Харків, але на цьому напрямку встановлюють фортифікаційні споруди на такий випадок.

Вас також можуть зацікавити новини: