"Відьма" розповіла про проблеми в армії / скріншот

Командир мінометного взводу Ольга Бігарь з позивним "Відьма" дала інтерв'ю Наталії Мосейчук. Офіцер ЗСУ розповіла, чи бракує у війську харчів та боєприпасів.

"У підрозділах, наприклад, дуже така часта історія, коли починають вбачати зраду: "у нас немає харчів та боєприпасів", - каже військова. За її словами, це трапляється не в її підрозділі, а в суміжних.

"Відьма" зізнається, що така історія - не рідкість. І це її й дивує, й обурює водночас. Вона не може сказати, що у ЗСУ немає їжі, нестача боєприпасів - теж неправда, за її словами. 

За словами Бігарь, десь, можливо, на місцях є недостатньо професійні люди. Адже у нас відбувається рандомна комплектація підрозділів. 

"Хтось може не до кінця розуміти свої обов'язки, хтось не до кінця читав статут, й може не виконувати їх досконало", - зазначила офіцер ЗСУ.

Також у "Відьми" запитали, як на ситуацію на фронті вплинув скандал з корупцією в Міноборони. За її словами, бійці не дуже звернули на це увагу, бо у них є бойові завдання. Займатися цією справою мають спецслужби.

Скандал у Міноборони України та кадрові перестановки

24 січня після скандалу із закупівлею харчових продуктів для військових частин заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку.  Згодом був звільнений з посади директора Департаменту державних закупівель Міноборони Богдан Хмельницький.

На тлі гучного скандалу Резніков заявив, що рішення, бути чи не бути йому міністром оборони, згідно з Конституцією, ухвалює президент.

13 лютого Резніков оголосив про подання документів на погодження кандидатур на посади своїх заступників. 

Вас також можуть зацікавити новини: