Окупанти бояться оточення / facebook.com_GeneralStaff.ua

На деяких напрямках окупанти переходять до оборони через різке скорочення ресурсу елітних підрозділів. Однак загарбники будь-що намагаються втримати свої позиції, щоб не опинитися в оточенні під час контрнаступу ЗСУ.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL зазначив екс-очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж.

"Вони змушені тримати оборону, в тому числі, і на цих напрямках (Бахмут і Авдіївка - УНІАН), тому що українська армія може вдарити з флангів або з тилу, і тоді ці угруповання опиняться в оточенні чи напівоточенні", – пояснив генерал.

Відео дня

На його переконання, окупанти намагатимуться і маневрувати своїми військами, і підтягувати резерви. Втім, витягувати кудись елітні підрозділи складно, бо коли ЗСУ перейдуть в контрнаступ, росіяни втратять не лише у військовому, а й у політичному плані.

"Коли знищиться військова еліта, альтернативи для ефективної протидії контрнаступальній операції вже не буде. Ресурс втратить і сам Путін, який обіцяв, що Бахмут, Авдіївка, Вугледар буде під окупацією", – додав він.

Замість того, щоб накопичувати сили для протидії українському контрнаступу, окупанти продовжують безглузді спроби захопити маленькі міста та села. На думку Маломужа, ця ірраціональність дій продиктована "волею Путіна".

"Проблема Путіна в тому, що реалізація його планів не відбулася. Його війська не взяли під контроль усю Донецьку та Луганську область, не вийшло з Харківською областю. Тому він кидає всі сили, щоб за будь-яку ціну досягти цих цілей. Його військові обіцяють, що вони це виконають. Але цього не виходить. Сам Путін загнав себе в кут і вийти з нього не може", – констатував генерал.

Контрнаступ ЗСУ

Останніми тижням у пресі жваво обговорюють контрнаступ ЗСУ. При цьому президент Володимир Зеленський заявив, що будуть події, які дадуть ЗСУ більше зброї.

Своєю чергою глави ГУР Кирило Буданов пообіцяв, що навесні ЗСУ зайдуть до Криму, а Зеленський заявив, що Україна активно готує нові бригади і підрозділи військових.

В ОК "Південь" заявили, що контрнаступ Збройних сил України, на який всі так чекають, вже почався. Операція йде невеликими темпами, але впевнено.

Вас також можуть зацікавити новини: