Ілюстрація REUTERS

На даний час ситуація фактично по всій території України в цілому контрольована і стабільна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телеканалу "Рада".

"На цей момент ситуація в цілому контрольована і в цілому стабільна фактично по всій території України. Я думаю, що всі уже знають про те, що ворогу не вдалося увійти в жодне місто", - сказав Денисенко.

Він додав, що приблизно півтори-дві години тому стало відомо, що росіян фактично вибито з Ірпеня, повністю очищений Харків.

"В принципі, повністю вистояла Волноваха. Там були розмови про те, що її забирали у нас росіяни. Ні: Волноваха залишається українською", - наголосив Денисенко.

Так, додав він, непокоять наразі диверсійно-розвідувальні групи.

Вторгнення Росії в Україну 

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну, у низці міст прогриміли вибухи. 

Незабаром президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та оголосив про введення воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України в районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, й по всій країні були атаковані військові об'єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" і"ДНР". РФ також вирішила ввести в псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу