Окупанти можуть піти в наступ влітку / фото wikimedia.org

Росія піде на серйозний ризик, якщо наважиться на літній наступ. Втім, це не найгірший сценарій для України.

Як зазначив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону, найгіршим варіантом для України було б, якби росіяни почали акумулювати свої сили на наступну осінь.

"Певною мірою те, що російські війська зараз йдуть ва-банк і на ризик такий суттєвий – це для нас ще не найгірший сценарій. Найгірший для нас – це якби вони зараз ці всі сили почали акумулювати на осінь. Взяли зараз паузу і готувалися ретельніше", - заявив Мусієнко.

Відео дня

За словами експерта, Росії потрібен час до осені, щоб нормально укомплектувати дві нові армії, про які казав Шойгу. Йдеться про 250-300 тисяч людей. Сумнівно, що їх укомплектують до 1 червня.

"Їм потрібен час до жовтня приблизно. От тоді б вони дійсно планували якісь би інші дії, але ж вони поспішають. Тому що думають, що Україна не буде мати підтримки", - заявив експерт.

Наступальні плани Росії

Раніше про підготовку Росії до нового великого наступу повідомляли ряд ЗМІ. Зокрема, The Economist писало про те, що підготовка РФ триває і Україні потрібно краще поставитися до будівництва лінії укріплень та мобілізувати більше людей.

Інформацію про новий великий наступ РФ прокоментував і президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що йдеться про кінець травня - початок червня.

аніше Олександр Коваленко висловився, чи буде повторний наступ на Київ з Білорусі. За його словами, ворогу для цього треба 120 тисяч елітно підготовлених загарбників, які усім забезпечені, і на початок поточного року Росія таких сил не мала.

Вас також можуть зацікавити новини: