Окупанти знесуть всі частково зруйновані будинки в Маріуполі: жителів примусово виселяють

У Маріуполі по всіх частково зруйнованих будинках з'явилися повідомлення російських окупантів про знесення протягом двох тижнів з вимогою на виселення.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Про те, куди і як буде потім переселено людей, окупанти не відповідають, переклавши проблему на маріупольців знов", - наголосив він.

Відео дня

Крім того, Андрющенко зауважив, що окупаційна адміністрація продовжує практику влаштування сміттєзвалищ відходів на подвір'ях багатоповерхівок.

"Потроху окупанти починають казати правду, що компенсацій не буде (не сюрприз), заяви переробляють з "компенсації" на "допомогу по ремонту", - розповів радник мера.

Також він додав, що озвучені були плани на опалення взимку. "Його не буде, але будуть встановлені намети обігріву. Як в наметах збираюся обігріти понад 130 тис. людей - скоріше відповідь, аніж питання. Наші джерела повідомляють, що за планом школи будуть працювати лише в теплий період, саме тому замість літніх канікул будуть довгі зимові або ще обговорюється план зробити вигляд онлайн-освіти", - зазначив Андрющенко.

Як писав УНІАН, російські загарбники змушують маріупольців працювати за їжу, а молодих людей допомагати мобільним патрулям, в тому числі в проведенні фільтраційних заходів. У місті відчутний дефіцит продовольства і води. 

Також нещодавно окупаційна влада відкрила у захопленому місті "банк" у металевому вагончику.

Вас також можуть зацікавити новини: