Загарбники не хочуть платити жителям Сєвєродонецька обіцяні гроші, повідомив Сергій Гайдай / фото v-variant.com.ua

У захопленому Сєвєродонецьку Луганської області російські окупанти створюють додаткові проблеми, щоб не виплачувати жителям так звані "соцвиплати" самопроголошеної "ЛНР".

Псевдоомбудсмен "республіки" Вікторія Сердюкова стверджувала, що жителі Сєвєродонецька не можуть отримати "соцвиплати" та "пенсії", оскільки не вистачає документів, бо їх нібито "знищили" Збройні сили України, написав очільник Луганської обласної воєнної адміністрації Сергій Гайдай.

"Але ж ми розуміємо, що в окупаційної влади просто не вистачає грошей на всіх охочих. Тому навіть перед так званим "референдумом" вони не можуть виконати обіцянки. До речі, різного типу заяви окупанти приймають виключно із назвами вулиць, дійсними до 2014 року", - зазначив чиновник.

Відео дня

Нагадаємо, російські загарбники вдерлися на частину Луганської та Донецької областей навесні 2014 року та підтримали бойовиків, які створили самопроголошені "ЛНР" та "ДНР".

Рано вранці 24 лютого окупаційна армія РФ здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Супротивники, зокрема, здійснювали масовані удари по Сєвєродонецьку, у місті дуже багато руйнувань та жертв. Ворогові вдалося взяти під контроль Сєвєродонецьк.

15 серпня Сергій Гайдай повідомив, що жителі міста понад місяця тому віддали свої персональні дані загарбникам в обмін на обіцянку відновити житло, однак ніхто навіть не прийшов, щоб їх обстежити. Очільник Луганської ОВА підкреслив, що у багатьох багатоповерхівках Сєвєродонецька пробито дах, вибито вікна і немає деяких стін.

Вас також можуть зацікавити новини: