Американські Patriot посилюють протиповітряну оборону України / фото Getty Images

Україна вже отримала ракети до американських ЗРК Patriot, підтвердила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляє El Mundo.

Ракети передала Іспанія та інші західні країни.

"Ці ракети призначені для протиповітряної оборони, щоб Україна могла захистити себе від атак, на які вона наражається з боку Росії", - зазначила міністр під час свого візиту до казарм Санхеніс і Головного військового госпіталю "Орад-і-Гахіас" у Сарагосі, де проходять підготовку українські бійці.

Відео дня

Ракети для ППО України

Раніше повідомлялося, що Іспанія поставить Україні партію ракет для Patriot. При цьому зазначалося, що рішення про передачу невеликої кількості ракет ухвалили після відмови Міноборони Іспанії передати Україні батарею, розгорнуту з 2013 року на кордоні Туреччини та Сирії.

Передбачалося, що ракет буде обмежена кількість, оскільки іспанський військовий резерв становить близько 50 одиниць, а самі ракети дуже дорогі.

ЗМІ писали, що Міністерство оборони Іспанії категорично відмовляється поставляти системи Україні, стверджуючи, що вони є єдиними ефективними у разі ракетної атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: