Владі РФ катастрофічно потрібне припинення вогню в Україні, вважає Олег Жданов / фото REUTERS

Кремлю катастрофічно необхідне припинення вогню в Україні, оскільки втрати Росії під час війни в українській державі перевищують можливості постачання ресурсів для відновлення армії.

Кількість окупантів в нашій країні може зменшитися, і армія РФ буде втрачати боєздатність, розповів військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі Олег Жданов в ефірі телемарафону.

"Я б ситуацію в Кремлі на сьогодні порівняв би як, пам'ятаєте, у фільмі "Кін-дза-дза!": "А де ваше начальство? А начальство на іншій планеті". Так ось Кремль на іншій планеті знаходиться...", – сказав співрозмовник.

Полковник ЗСУ заявив, що "Кремлю катастрофічно потрібне перемир'я, припинення вогню".

"Тому що кількість втрат на сьогоднішній день перевищує... можливості поставки ресурсів для їхньої компенсації. І ось ця різниця чим далі буде зростати більше. А це означає, що армія буде зменшуватися на території України, а якщо вона буде зменшуватися, вона буде втрачати боєздатність... втрати будуть збільшуватися, і ми будемо вести контрнаступальні дії на тих ділянках, де буде зниження боєздатності російських військ...", – пояснив експерт.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. Кремль назвав дії своїх окупаційних військ "спецоперацією" нібито для "денацифікації" та "демілітаризації" нашої країни.

Вороги відкривали вогонь по цивільних і військових об'єктах, а також захоплювали населені пункти. Лише в одному Маріуполі жертвами загарбників стали десятки тисяч осіб.

Між представниками української та російської сторін були переговори, але вони не привели навіть до припинення вогню.

Наприкінці серпня глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що РФ має таке уявлення про мирні переговори – її представники приїхали, поклали на стіл ультиматум про повну капітуляцію Києва, і українська сторона має з цим погодитися. Міністр підкреслив, що позиція української держави інша – Київ хоче, щоб був діалог.

4 вересня спікер російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Москва готова вести переговори з президентом України Володимиром Зеленським "про те, як будуть виконуватися умови для припинення "спецоперації".

Вас також можуть зацікавити новини: