Українські пілоти запускають Західні ракети зі старих літаків / фото УНІАН, Олександр Синиця

Україна досягла успіху в адаптації західних ракет до радянських літаків. Як розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан, для цього використовуються спеціальні пілони, зокрема, з літаків Tornado, передає 24 канал.

"На радянських літаках немає такої авіоніки, щоб керувати цими ракетами. Зараз беруть перероблені пілони. Їх вішають на наші Су-24, МіГ-29 і т.д. і так запускаємо ракети. Літак тут працює як "рогатка", - сказав Світан.

За його словами, ціль, по якій повинна прилетіти ракета, вказує інженерно-технічний склад ще на землі, а завдання льотчика - підняти літак до стартової позиції і запустити ракету.

Відео дня

Досить вдале рішення, як об'єднати західні ракети з власними літаками, українці знайшли разом з міжнародними партнерами, сказав Світан.

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, як писав УНІАН, Пентагон розраховує на те, що в Україні зможуть забезпечити експлуатаційну спроможність винищувачів F-16 вже у 2024 році.

"Ми працюємо як коаліція над авіаційною технікою і прагнемо забезпечити початкову експлуатаційну спроможність для України з її програмою F-16 у 2024 році", - сказала помічниця Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер.

Вас також можуть зацікавити новини: